.

Вече спряха мачовете в интернет

футбол, sxc.hu
Снимка: sxc.hu

в. Меридиан мач - 04.05.2012 г.
 

Миналия петък бе преустановено прякото излъчване на мачовете от "А" група в интернет. Мотивът на фирмата, която държеше правата - "Арена футбол", бе, че въпреки многото й оплаквания нито S.V.RSA, нито БфС или държавните институции не са направили необходимото, за да бъде спряно пиратството.

"За съжаление невъзможността да ни бъде осигурен ексклузивитет доведе до това, че нашият труд беше ограбен. Продуктът ни беше подложен на истинско пиратство от конкурентните ни сайтове и това доведе до сериозни загуби за нас. Ексклузивността на закупения от нас продукт не беше защитена по какъвто и да е начин, което на практика доведе до нейното изчезване. В действителност е налице парадоксът десетки сайтове в България да ползват един продукт, а само "Арена футбол" да плаща за него. Горното доведе до кражбата на нещо, в което са инвестирани стотици хиляди левове", се казва в позицията на компанията.

"Имаше над 120 кражби през първия полусезон на продукта на "Арена футбол". През втория да не говорим. Интернет е пространство, където може да се краде, това е истината. Ние сме партньори с "Арена" и с БНТ. Вече наехме най-добрите адвокати. За кражбите няма давност. Веднага след края на сезона започваме да действаме. За съжаление обаче не съм оптимист. Ако не се промени законът по някакъв начин, няма как да се печелят пари. Препращат ни към темата за авторството, където може и да има някакво развитие след 7-8 години. Евентуално. Никой не може да печели пари", каза Михов.