.

Михов: Сега нас ни крадат,после ние ще крадем! Докога?

телевизия, телевизор, sxc.hu
Снимка: sxc.hu

"Хаосът с телевизионните права е пълен. Нищо не се е променило от последните 14-15 години. Не виждам нищо оптимистично, краде се безобразно", със съжаление констатира Михов (Валентин Михов, шеф на медийната компания SV-R.S.A, бел. ред.).
 

"Никой не защитава правата. Затова се обърнах към прокуратурата, ГДБОП и СЕМ. Щом те не могат да намерят крадеца, Вальо Михов ли да го намери? Явор Колев от ГДБОП ми каза, че това е престъпление, но е без обществена опасност. Маловажно е! Ако днес аз съм краденият, утре друг ще го крадат. От 15 години нищо не се променя. Бях такъв оптимист, сега не съм. Имах контакти с хора на най-високо ниво в Нова тв, за да спрат пиратството. Продължават СЕМ не можели да направят нищо, ами за какво са тогава. Нова тв обещаха да помогнат на футбола и да вземат по един мач на кръг не го направиха. Избягаха и постъпиха некоректно, а после правят репортажи. Ние направихме компромис и не блокирахме английските мачове, въпреки че имахме право, те пак крадат", продължи Михов. Той цитира и отговор от районен прокурор Ангелов на негов сигнал, според който има нарушение на законите, но случаят не е общественозначим и е маловажен. "Явно за държавата 6 млн. са нищо, може би трябва да се откраднат 60 млн. В България майката му е крадене!", каза още Михов.

Отборите сами ще се пазарят с телевизиите
 

Не е изключено в съвсем близко съдещи клубовете сами да продават телевизионните права. Вальо Михов ще направи това предложение, за да има по-голяма прозрачност в контрола и управлението на процеса.
"Ясно е обаче, че някои от тях ще имат добър приход, а другите - не. Може за първите 4 или 6 в класирането цената да е една, а за останалите - друга. Подобен модел следват в Италия", уточни Михов.

в. Меридиан мач - 04.05.2012