.

Ice Cream

ice cream, facebook

"Ice Cream не са против свободното споделяне в интернет. В момента това е един от малкото начини българска музика да стигне до слушателите и зрителите. Една песен би могла да бъде купена от потребителя, при положение че името на изпълнителя/групата е достатъчно популярно, или песента е хит… Когато се приеме закон за излъчване на определен процент българска музика в ефира на радио и телевизия, тогава пиратството може да бъде пресечено.

Битката с пиратството се усложнява от неравнопоставеността между стиловете. Радиа и телевизии в България масово излъчват определени жанрове музика и по този начин масите не получават достатъчно информираност за останалите стилове музика.

Със забраната за безплатно сваляне на музика и видео от интернет голяма част от стиловете музика ще останат на, да кажем, квартално ниво. А това е единствено в услуга на определени кръгове влиятелни музикални компании и продуценти, което Ice Cream не приемат за правилно.
Според Ice Cream най-добрият вариант за ограничаване на интернет пиратството е преследване на интернет злоупотребите на лица, които имат търговски интерес от свободното разпространение на музика онлайн
".

Малин Миланов - Monty
изпълнителен продуцент - група Ice Cream