.

Антимафиоти разкриха пират, качил във vbox7 "Лора от сутрин до вечер"

Най-активният потребител на сайта vbox7.com е качил в мрежата незаконно българския филм "Лора от сутрин до вечер", съобщиха от МВР.

33-годишният Е.Г. е установен и локализиран при спецакция на антимафиоти от сектор "Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт" на ГДБОП и колегите им от сектора във Враца.

Както е известно, въпросният филм е обект на авторското и сродни на него права.

Е.Г. се е възползвал от условията на сайта, за да качи лентата. По този начин е предоставил достъп до него на неограничен брой ползватели на мрежата.

Установеният извършител е от град Оряхово. Освен това той е разпространил в интернет и множество други български продукции.

При проверката в рамките на образуваното досъдебно производство за извършено престъпление по чл.172 а от НК от жилището му е иззета компютърна система, чрез която Е.Г е осъществявал разпространението на авторските произведения.

Поредната успешна операция на ГДБОП е в изпълнение на Стратегията на МВР и плана за действие приет от "Съвета за защита на интелектуалната собственост", за ограничаване на интелектуалното пиратство.

Източник: в. Труд